Zalora 5th Birthday 24 Mar 2017

Tudung Labuh By Illieya Hijab

Tudung Illieya Hijab

Tudung Illieya Hijab


Saya selalu perasan kebanyakkan orang suka mempergayakan tudung dengan bermacam macam fesyen. Lebih lebih lagi perempuan, mereka selalu bergaya dan berhijab mengikut trend semasa sampaikan ada gaya hijab tudung jaws menjadi viral di media sosial. Itu salah satu penyakit fesyen yang melarat kedalam hati kita sampaikan tidak tahu menilai mana satu kebaikkan menutup aurat mengikut syariat islam yang betul.

Gaya dan mempergayakan sesuatu tudung itu tidaklah terlalu menonjol dan terlalu extrem sampaikan kita sendiri difitnah dengan kata kata tomahan orang sekeliling. Tudung dan hijab itu adalah perkara wajib untuk perempuan menutup aurat yang beragama islam. 

Saya sarankan bertudunglah dengan sempurna, janganlah pakai tudung singkat menampakkan dada anda dan juga bentuk badan anda , oleh kerana tudung anda kecil dan singkat tu.

Tudung Illieya Hijab

Tudung Labuh Malaysia by Illieya Hijab

Saya lebih gemar melihat perempuan mempergayakan tudung hijab yang simple dan kemas. Tudungnya labuh menampakkan ciri ciri perempuan yang manis, sopan santun dan sedap mata memandang. Bukan apa tapi secara jujurnya saya lebih suka perempuan sebegitu. Cantik dimata, sejuk dihati.

Bertudung labuh sebenarnya tidak merimaskan, ada sesetengah orang mengatakan bertudung labuh ni panas, berpeluh dan sebagainya. Tapi bagi saya tidak sebab apa? Tudung labuh sekarang punyai ciri ciri kain yang selesa dan lembut sedap untuk dipakai. Kata orang, sejuk macam ada pakai aircond.

Sebut pasal tudung labuh, saya cukup berkenan dengan gaya berniqab. Niqab tidaklah wajib , tapi bagi saya haruslah pakai sebab dapat mengurangkan fitnah dari orang sekeliling serta tomahan yang tak sedap didengar apa bila berlakunya peristiwa yang tidak sedap didengar. Niqab ni menjaga maruah diri anda ok dan juga menjaga air muka suami anda nanti.

Jadi berniqab lah dengan sempurna dan bertudung labuh la dengan baik. Semoga maruah terjaga, akhlak terjamin. 


Tudung Labuh Malaysia by Illieya Hijab

Tudung Labuh Malaysia by Illieya HijabTak pernah tak cantik, dan perempuan yang cantik adalah menjaga maruah diri dan juga auratnya. Ilmu agama juga harus dijaga supaya penampilan dan juga akhlak kekal sepertimana pemakaiannya. Jika buruk, buruk juga hatinya. Jika cantik, cantikkan hatinya.

Cantikkan hati tidak sama mempercantikkan rupa fizikal, cantikkan hati bermula dengan apa yang kita buat apa yang kita jaga apa yang kita mempertahankan.

Itu adalah aurat, aurat itu adalah mahkota kecantikkan. Jadi jagalah aurat kamu sepertimana kamu sayang pada Allah.

Tudung Labuh Malaysia by Illieya Hijab


Jualan Tudung Labuh Malaysia by Illieya Hijab 

Untuk sedia maklum, kami sedang menjalankan jualan atas talian berkenaan tudung labuh untuk para wanita berhijab yang mahu mengekalkan kecantikkan luaran dan dalaman hati. Saya berbesar hati dan rasa seronok melihat perempuan diluar sana berubah kearah kebaikkan yang lebih baik. 

Berhijab bertudung labuh itu buatkan kamu nampak lebih dihormati dan lebih disayangi.

Jom singah ke https://www.instagram.com/illieya_hq , kami ada buat jualan tudung labuh dan juga jenis niqab. Jangan segan, jangan malu bertanya. Kami sedia mendengar. 

Kami juga ada buat jualan tudung borong jika anda berminat untuk menempah. Harga murah!

Jika ada sebarang pertanyaan, hantar saja SMS / Whatssapp ke nombor 
018 - 207 2092 (Yaya Ismile) 0 comment... add one now