Zalora 5th Birthday 24 Mar 2017

4 Cadangan Action Camera Murah Kualiti Terbaik Malaysia

4 Cadangan Action Camera Murah Kualiti Terbaik Malaysia 


Action camera adalah salah satu jenis kamera digital yang umumnya bersaiz kecil. Berkat saiznya yang padat, Action cam sangat berkesan untuk mengabadikan momen-momen berharga pada keadaan yang sulit, seperti merakam sukan ekstrim.

Bicara soal action camera, tentunya salah satu yang paling familiar adalah GoPro Hero. Sejak dilancarkan pada awal tahun 2000-an, GoPro Hero selalu menjadi action camera terbaik, namun harganya yang sangat tinggi membuat sebahagian kita lebih memilih action camera dengan harga yang lebih murah.

Jualan Murah Lazada Malaysia kali ini telah menghimpun beberapa diantaranya dan mengesyorkan 5 Action Camera Murah Malaysia dengan kualiti baik tersebut, berikut senarainya:

Pilihan Pertama : Polaroid Action Cam Sport Camera Murah Kualiti Terbaik Malaysia
Polaroid, tentunya anda sudah sering mendengar jenama yang satu ini. Setelah lama dinanti akhirnya syarikat kamera melepaskan action cam mereka. Uniknya, terdapat magnet di setiap sisinya untuk menampal polaroid cube ke pelbagai benda besi. kemampuan video nya terbilang baik dengan format Full HD 1080p dan kemampuan foto 6 megapixel. Selengkapnya ..

Pilihan Kedua : Xiaomi Yi Action Camera Sport Camera Murah Kualiti Terbaik Malaysia


Syarikat yang dikenali sebagai "Apple-nya China" dan berjaya dengan beberapa barisan telefon pintar Android mereka di Malaysia, mengeluarkan action cam yang berbentuk mirip GoPro. Meski terkesan ikut-ikutan namun ternyata kualiti Xiaomi Yi merupakan salah satu yang terbaik di pasaran action cam murah. Selengkapnya ...


Pilihan Ketiga : Sony HDR AS20 Action Cam Murah Kualiti Terbaik MalaysiaSony HDR-AS20 dilengkapi dengan ciri-ciri canggih bernama SteadyShot, mirip Image Stabilizer pada kamera profesional yang berfungsi untuk mengurangkan kesan blur akibat getaran ketika mengambil gambar. Lensa yang digunakan kamera Sony HDR-AS20 adalah Carl Zeiss, lensa tersebut boleh mengambil gambar sehingga sudut 170 darjah. kamera seberat 58 gram ini menyokong sambungan USB, HDMI, Mic dan slot kad memori. Selengkapnya ..


Pilihan Keempat : Ricoh WG-M1 Action Cam Murah Kualiti Terbaik Malaysia


Ricoh WG-M1 dibekalkan dengan sensor CMOS 1 / 2.3 14- megapixel berkemampuan video recording di resolusi full -HD 1920 × 1080 dengan 30 frame rate per saat. Anda boleh memilih mode resolusi lebih rendah untuk video berkelajuan tinggi sehingga 120 frame rate per saat di resolusi 848 × 480. Anda boleh membuat video endless serta juga time-lapse . Untuk kelengkapan lain, Ricoh membenamkan microphone , Wi-Fi dan LCD 1.5-inci. Selengkapnya ..


Itulah 4 cadangan actioncam murah dengan kualiti dan brand terbaik untuk anda. Ada cadangan actioncam lain? 

Sila tinggalkan komen di bawah!
1 comment... add one now

Raihanah Ahmad Raihanah Ahmad Mac 21, 2016
menarik semuanya, kena ada belanjawan untuk beli ni