Zalora 5th Birthday 24 Mar 2017

Ada Apa Dengan Cinta 2 Live Tonton Di Cinema | Bioskop

Sinopsis Review Ada Apa Dengan Cinta 2

Siapa yang tidak kenal dengan film Ada Apa dengan Cinta (AADC) ? Filem yang popular pada tahun 2002 tersebut akan kembali mengegarkan para penonton film Indonesia dan Malaysia. Trailer film Ada Apa dengan Cinta 2 (AADC2) kembali dilancarkan secara rasminya. Pihak @MilesFilms di Twitter rasminya mengeluarkan trailer rasmi Ada Apa Dengan Cinta 2, pada hari rabu 9.3.2016.
Tonton Live Di Cinema Ada Apa Dengan Cinta 2 : 28 APRIL 2016
Dalam video trailer tersebut, memaparkan 4 sahabat karib Cinta, Maura, Milly, dan Karmen kembali bertemu setelah 14 tahun berpisah. Mereka memutuskan untuk pergi bercuti bersama ke Yogyakarta dengan Mamet. Di Kota Yogyakarta Cinta menghabiskan waktu bersama sahabatnya dengan lakukan pelbagai aktiviti semasa membuat keempat sahabat tersebut tertawa riang bersama setelah lama tidak berjumpa.

Di sudut lain pula, kisah Rangga menjalani kehidupan dengan pelbagai masalah semasa tinggal di New York, Amerika Syarikat. Sebenarnya Cinta tak pernah melupakan Rangga. Semua kenangan bersama Rangga disimpan begitu rapi sekali seperti catatan Rangga, buku yang berjudul “Aku” karya Sjuman Djaya, dan beberapa gambar mereka berdua juga masih tersimpan. Ketika mengenang kisah lama dengan Rangga ini, Cinta juga masih menangis.

Akhirnya Rangga dan Cinta kembali bertemu di sebuah kedai kopi. Pada pertemuan tersebut, ada beberapa kekecewaan Cinta kepada Rangga agak begitu dingin. tidak seperti kisah romantis 14 tahun lalu.
“Goodbye, Rangga…” ucap Cinta.
“Saya cinta kamu,” jawab Rangga.
Video Trailer Ada Apa Dengan Cinta 2 Full Movie, Online Streaming, Download, Torrent, DVDrip, 2016


OST Lagu Tema Ada Apa Dengan Cinta 2
Nyanyian  Melly Goeslaw Ft. Marthino Lio - Ratusan Pernama1 comment... add one now

Nurul Shahira Nurul Shahira Mac 09, 2016
Dah 14 tahun rupanya? Agak-agak remaja 14 tahun lepas yang dah jadi mak bapak orang sekarang ni follow lagi tak utk AADC 2 ni pulak? Hurm T_T