Zalora 5th Birthday 24 Mar 2017

Jom Beli Tiket Bas Online Sebelum Hari Raya 2016

Stesen Bas Melaka Sentral
Stesen Bas Melaka Sentral

Sudah Beli Tiket Bas Online?

Raya untuk tahun 2016 dah nak dekat, lagi beberapa bulan je tinggal. Korang dah beli ke belum tiket bas untuk balik raya 2016 nanti?

Teringat aku time aku belajar dulu, aku selalu terlepas nak beli tiket bas untuk booking balik raya.

Bila sampai je stesen bas mesti habis lah, tiket dah sold out time raya lah apa lah. Jadi aku pun buntu lah time tu. Lagi bertambah terkilan, fikir macam mana nak balik raya nanti. Dah lah raya setahun sekali. Malas aku nak raya kat universiti ni sorang sorang.

Sedih ok!

Nak taknak aku pun ronda ronda la sekitar stesen bas kat melaka sentral tu, tapi tapi tapi kebanyakkannya tiket dah habis sold out sebab ramai pelajar beli siap siap untuk balik kampung nanti. Inilah padahnya jenis macam aku, nak beli tiket bas last minit memang tak dapat la jawab nya. Lagi lagi cuti sekolah, cuti umum, cuti balik kampung, cuti raya kan panjang , confirm laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tiket dah takde!! 

Nak Beli Tiket Bas Online Takut Risau Kena Tipu


Biasalah dunia serba moden ni bermacam macam kaedah boleh guna untuk booking tiket bas sebelum cuti panjangkan, tapi sesetengah website aku rasa was was! Ye la takut kena tipu takut juga duit lesap sebab beli tiket bas online kan.

Buat pertama kalinya, aku cuba cuba beranikan diri untuk beli tiket bas online dengan kadar harga tiket bas yang murah dan berpatutan. Tengok review orang ramai pun boleh dipercayai. Banyak jugalah bas popular dalam senarai perkhidmatan yang dia beri.

Aku beli tiket bas dari Melaka ke Penang , dapat lah bas gagap! KKKKKKKKKKKKlL (KKKL Express) dengan bayaran time tu agak murah juga la, RM49 time tu. 

Tapi tuk tahun 2016 ni kebanyakkan bas semuanya naik harga. Biasalah GST harga Ringgit pun JATUH!

Buat mereka yang tinggal di KL, Johor, Melaka atau pun berada di Penang, sila lah beli tiket bas awal awal ye sebelum kehabisan! 

Website Tiket Bas Online Yang Terbaik Untuk Booking Online!


Aku lebih suka beli ticket bus online ni dekat website www.busonlineticket.com sebab mereka tawarkan harga ticket bus yang berpatutan dan yang paling penting aku boleh beli siap siap untuk booking ticket bus online untuk balik kampung nanti. 

Sekarang ni takde la aku risau dah bila tiket bas habis ke apa ke, janji ada website tu aku dah boleh beli awal awal sebelum tikeh habis sold out! Apa lagi, beli dan simpan! Cuma datang bawa print out tiket dan tunggu bas datang ambil.

 Beli Tiket Bas Online Sekarang
Klik Sini Untuk Booking






0 comment... add one now