Zalora 5th Birthday 24 Mar 2017

Siapa Niena Baharun Pelakon Cantik Jelita Ni?

Niena Baharun

Siapa Pelakon Niena Baharun? Jom Kenali Serba Sedikit Tentang Biodata Niena Baharun


Pelakon baru yang sedang meningkat naik namanya ini buatkan ramai orang tertanya-tanya siapa si cantik jelita Niena Baharun ni kan? Pelakon heroin memegang watak sebagai Saidah dalam drama popular TV3 Cinta Teruna Kimchi membuatkan Niena Baharun ini dikenali ramai.

Bukan setakat cantik, cik manis jelita ni juga ada pendidikan dari Kuala Lumpur Infrastructure University College (KLIUC) dalam Jurusan Kejuruteraan Awam. Anak kedua dari empat adik beradik ini berasal dari Kota Baharu, Kelantan.

Patutlah cantik, orang kelantan memang comel-comel. 

Kerjaya sebagai model dan juga pelakon, Niena Baharun atau dikenali nama sebenarnya Amaniena Binti Baharun merupakan pelakon heroin terbaru dalam slot Akasia TV3 2016 berjudul Drama Sayangku Kapten Mukhriz dengan memegang watak sebagai Dr Ariana.

Niena Baharun dilahirkan pada tahun 14.4.1994 dan kini dia sudah pun melebarkan sayap sebagai anak seni drama dan filem di Malaysia. Drama yang telah Niena ceburi adalah dalam lakonan watak drama: Demi Dia (2013), Rindu Awak 200% (2014), Hati Perempuan (2015), Cinta Teruna Kimchi (2016) dan Sayangku Kapten Mukriz (2016)Gambar Pelakon Niena Baharun


Biodata Niena Baharun
Biodata Niena Baharun
Pelakon Niena Baharun
Niena Baharun Dengan Savannah Cat
Niena Baharun Dalam Drama Cinta Teruna Kimchi
Niena Baharun Main Mata Dengan Savannah Cat
Niena Baharun
Model Dan Pelakon Niena Baharun

0 comment... add one now