Zalora 5th Birthday 24 Mar 2017

Bisnes Aiskrim Untuk Orang MALAS


Bisnes Aiskrim Untuk Orang Malas?

Tudiaaaaa, tajuk aku artikel aku bikin panas! Buat orang yang nak berniaga Aiskrim ni fikir dua tiga kali kenapa aku cop orang berniaga aiskrim ni MALAS?!

Tenang tenang jangan marah marah, tak baik marah nanti cepat tua, nanti jantung semput tak sempat nak bernafas dengan sempurna. Nanti susah ohhhhh...



Ok! Kenapa aku cakap Bisnes Aisrkrim ini untuk orang MALAS?

Orang yang power dalam Bisnes Aiskrim kena ada MALAS! 
MALAS ni penting dan paling power untuk jana pendapatan!

M - Marketing
Orang yang bijak sana lagi pandai mesti power dengan MARKETING. Bukan apa, marketing ni adalah salah satu punca pendapatan dan keuntungan yang bakal korang perolehi nanti. Jadi buat marketing bisnes korang kaw kaw. BUAT KASI VIRAL SATU DUNIA! Buat bisnes korang unik dan promosi kasi cun, biar orang kenal JENAMA AISKRIM KITA!

A - Alasan
Kurangkan Alasan untuk memulakan bisnes sendiri. Kenapa aku cakap macam tu? Sebab manusia yang banyak alasan selalunya banyak fikirkan masalah, selalu sangat fikir benda yang tak pasti. Sebagai contoh, fikir terlalu banyak sampai beri alasan yang tak munasabah. Nanti kerja tak jalan, alasan je banyak berjalan.

L - Laju
Bisnes Aiskrim ni kena buat LAJU LAJU LAJU! Kalau kau buat slow, maka slow la income korang! Balik pada M untuk MARKETING, kalau korang takde asas dalam MARKETING maknanya korang dah failed dalam bisnes! Buat marketing pun kena LAJU! Kena LAJU FIKIR MACAM MANA NAK BESARKAN PENDAPATAN! Istilah LAJU ini kena focus dan cepat bertindak!

A - Ambil 
Ini salah satu benda wajib! A - Ambil adalah Istilah " DAPAT ". Jadi "DAPAT" kan peluang dengan segera. Buat MARKETING kena bagus, cari pelanggan LAJU LAJU, jangan MALAS untuk AMBIL peluang. Contoh, setiap kawasan ada orang ramai, jadi ambil peluang untuk promosikan Bisnes Aiskrim korang!
S - Strategi
Salah satu marketing, kena ada STRATEGI. Ambil peluang untuk dapatkan data pelanggan yang mana mereka adalah merupakan prospek pendapatan kita. Jadi setiap orang itu prospek kita yang bakal menjana menjadi DUIT keuntungan kita di masa akan datang. Contoh di Majlis Perkahwinan, bagi Kad Niaga korang  untuk promosi kepada Orang Orang Kenamaan, atau orang orang yang BERDUIT tentang servis Bisnes Aiskrim kita untuk majlis katering mereka di masa akan datang.

   
NAK MEMULAKAN BISNES SENDIRI DENGAN 
BISNES AISKRIM?

Boleh Dapatkan Panduan Bisnes Aiskrim 





0 comment... add one now