Zalora 5th Birthday 24 Mar 2017

Aiskrim Viral Bisnes Ais Krim Paling Laris

Aiskrim Sumi

Ais krim Sumi Viral menjadi fenomena remaja sekarang ni. Di instagram #aiskrimsumi bermacam macam jenis aneka dorang buat, sampaikan ada yang buat niaga dari rumah ke rumah, kedai ke kedai, cod sana sini demi perniagaan untuk dapatkan pendapatan sampingan.

Bagus, aku suka tengok semangat berniaga remaja sekarang ni, kalau dua tiga tahun dulu tak ramai orang muda berniaga makanan simple simple gini. 

Bila adanya geng geng kaki sebar viral di media sosial seperti di facebook siakapkeli, oh! media dan sebagainya buatkan ramai remaja terikut mahu mencuba. Jadi hasilnya, perniagaan ais krim sumi menjadi hot trending waktu ini. Boleh buat kerja part time jual ais krim. 

Ais Krim Choki Choki | Ais Krim Nutella

Aiskrim Choki Choki Nutella

Resepi semua nya sama, cuma beza nya bahan rasa nya saja. Macam resepi asal ais krim sumi , cuma yang ini di tambahkan cokelat , choki choki, mahu pun nutella sebagai perasa.

Balik kepada cerita asal ais krim, aku lebih gemar dan suka makan ais krim colek sebab jauh lebih sedap lemak berkrim daripada ais krim malaysia. 

Tahu Bagaimana Nak Buat Ais Krim Colek Dengan Mudah?


Video ni ada tunjuk cara cara bagaimana nak buat resepi ice cream homemade dengan mudah tanpa guna mesin besar!

Senang je kan? Tapi bila tengok segi warna dan dari segi bahan masakan agak simple. Buatkan air liur ni terliur disebabkan warna ice cream yang menyerlah. 

Nak buat bisnes ni senang je, kalau nak serius dalam pembuatan aiskrim korang kena tahu ilmu dan panduan buat bisnes aiskrim. 

Kalau serius mahu jana pendapatan lumayan dengan majlis majlis kenamaan dan orang kahwin, korang boleh cuba serap ilmu ebook tentang perniagaan aiskrim ni.

Bukan apa, ilmu kalau tak dicari, kalau tak belajar tanpa panduan dalam perniagaan ais krim dan tidak tahu pantang larang serta tidak tahu tips untuk miaga, mungkin di masa akan datang perniagaan korang akan slow, bisnes mungkin makin mundur..

Jadi bagaimana kalau aku cakap, nak berjaya kena belajar? Jadi kalau nak belajar kena tahu ilmunya. Belajar rahsia buat bisnes ais krim untuk jana pendapatan yang lebih lumayan.
Panduan Memulakan Perniagaan Bisnes Ais Krim





1 comment... add one now

Uncle Zuan Uncle Zuan Mac 06, 2016
evolusi ais krim batang @ ais krim malaysia :D