Zalora 5th Birthday 24 Mar 2017

Mangsa Buli Budak Sekolah Kena Gunting Lidah

Budak Sekolah Kena Gunting Lidah

Mangsa Buli Budak Sekolah Kena Gunting Lidah 

Budak sekolah rendah kena potong lidah guna gunting kejadian berlaku di Sekolah Kebangsaan Batu Unjur Klang, Selangor. Mangsa budak sekolah rendah darjah 2 di buli oleh pelajar sekolah rendah darjah 3 ekoran kejadian ini berlaku atas sebab di ugut dan terpaksa jika ingkar akan di tumbuk.

Petikan dari Ibu Mangsa Budak Kena Gunting Lidah :
Sek batu Unjur Bukit Tinggi. Tiba2 dpt panggilan dari sekolah katanye anak ibu main gunting sampai terpotong lidah.....kau ingat aku ni bodoh ke cikgu xkn budak darjah 2 nk pergi potong lidahnye sendiri...aku dah tahu jln ceritanye tunggu la laporan polis esok dari aku ye... sumber : fb Nurul Alif Alias

Kes Buli Jadi Viral Budak Sekolah Kena Potong Lidah Kejadian Di Klang 26 Mac 2016 


Kes menjadi gempar dengan isu viral di media sosial, seorang ibu muda terkejut dengan kejadian yang berlaku keatas anaknya, "Mengunting lidah sendiri dari ugutan buli" dalam satu kejadian yang berlaku di Sekolah Rendah Batu Unjur Klang, Selangor di sini kelmarin.

Wanita merupakan ibu kepada budak kena gunting lidah ini menerima panggilan dari pihak sekolah yang memaklumkan bahawa anaknya itu tercedera pada lidah akibat kemalangan main gunting.

Mangsa dibawa ke Hospital Ampuan Rahimah untuk rawatan.

Cerita Sebenar Kejadian Budak Sekolah Kena Gunting Lidah

"Budak darjah dua itu difahamkan dibuli oleh lima murid darjah tiga. Mereka mengarahkan mangsa memotong lidahnya, jika enggan, mereka akan membelasah mangsa.
"Dia (mangsa) yang takut dengan ugutan itu terus menggunting sebahagian lidahnya hingga mengakibatkan cedera," katanya.
Ibu mangsa berkata kini anaknya berada dalam keadaan baik.
"Saya mengetahui perkara ini dari anak saya, tetapi saya serahkan kepada polis untuk menjalankan siasatan," katanya yang membuat laporan polis berhubung kejadian berkenaan.
Gambar pelajar yang menajadi viral di media sosial buatkan ramai pihak menjadi tanda tanya kenapa kejadian ini berlaku, Atas sebab kes ini menjadi berat, pihak polis mengambil tindakan susulan dan penyiasatan mula dilakukan.

Sambungan Cerita Sebenar : Klik Di Sini

Jadi di sini, pihak sekolah haruslah bersikap ambil peduli. Walaupun kes nampak macam kemalangan, mana mungkin kejadian kena potong lidah ini berlaku atas sebab kemalangan bermain gunting. Ini punca daripada kes buli di sekolah.

Aku sarankan PIHAK KERAJAAN dan PIHAK SEKOLAH letak CCTV di setiap sudut penjuru atau kawasan yang dipercayaian boleh berlaku kejadian buli.0 comment... add one now