Zalora 5th Birthday 24 Mar 2017

Fesyen Trend Terkini Baju Raya 2016

Trend Fesyen Terkini Baju Raya 2016

Fesyen Trend Terkini Baju Raya Online 2016


Baju Raya 2016 terkini bagi muslimah di luar sana mahupun gadis cantik jelita yang dahagakan fasyen terkini dengan gaya terbaru mengikut trend semasa 2016 adalah perkara biasa yang berlaku setiap tahun. Lebih-lebih lagi adalah trend terkini yang mengikut fesyen terbaru untuk Baju Raya 2016.

Ramai di antara kita sudah mencari idea dan cuba melukis design yang cantik untuk membuat baju kurung modern terkini, serta jubah muslimah yang menawan untuk buat jualan koleksi fesyen baju terkini yang bakal laris pada tahun 2016.

Terdapat banyak fesyen trend terkini baju raya 2016 yang bakal diperolehi seperti mana baju kurung lace , baju kurung moden, baju kurung kebaya, tudung trend terkini menjadi salah satu hot item dalam pencarian di google search pada tahun ini.

Lebih-lebih lagi jualan murah hari raya 2016 di laman web ZALORA Malaysia pasti ramai orang tertunggu-tunggu untuk dapatkan diskaun berpatutan!!

Bagi yang buat bisnes terkini untuk jualan Baju Raya Online 2016 menjadi tarikan utama kepada para gadis-gadis diluar sana sebab mereka ini adalah berjenis suka online shopping.

Pasti mereka gembira disebabkan cara beli baju online raya ni boleh dapat diskuan hebat dengan harga jualan murah pasti dapat menjimatkan wang dan juga kos shopping di mall berdekatan.

Ye la, trend orang sekarang ni semua benda kena simple. Nak beli pun guna online. Cuma pilih dan bayar lepas tu tunggu barang sampai ke rumah. Dari situ, mereka jimat dari segi masa dan wang ringgit.

Baju Kurung Moden Terkini Hari Raya 2016


Baju Kurung Moden Terkini Hari Raya 2016

KREE
Suri Brocade Modern Kurung

Baju kurung dengan gaya rasa mewah dan glamor bersama rekaan terbaik dari design Kree yang indah ini merupakan baju kurung moden terbaik untuk Hari Raya 2016. Baju Kurung Moden Suri Brocade ini mengambil inspirasi daripada bayang baju kurung klasik. Ia jua mencuri perhatian dan menyaksikan seseorang itu nampak terpesona dengan perhiasan kristal mewah di sepanjang lengan peplum yang dramatik serta berkilauan.

Cantik? Nak beli Suri Brocade Modern Kurung boleh beli di sini.




Baju Kurung Moden Terkini Baju Hari Raya 2016

VERCATO
Baju Kurung Lace With Sequin Embellishments - Vercato Liza

Baju Kurung Laze Moden hasil ciptaan dari VERCATO yang glamor dari segi pembuatannya. Baju yang nampak seperti baju kurung klasik ini juga dapat memberi suntikan feminin yang cantik kepada pemakai dan ia juga memiliki perhiasan labuci yang menakjubkan juga memberi keanggunan yang menawan.

Berminat? Kalau nak beli Baju Kurung Lace With Sequin Embellishments - Vercato Liza boleh singgah di sini.






Baju Kurung Moden Terkini Baju Hari Raya 2016

Gene Martino

Sakit membayar dengan harga penuh untuk baju kurang daripada separuh kain tetapi dengan lapisan kosong? Gene Martino dengan rekaan moden baju kurung terkini yang lebih elegan dapat membuatkan si pemakain menawan nampak lagi anggun cantik mengoda. 

Berminat dengan Baju Kurung Modern hasil fesyen daripada Gene Martino? Boleh dapatkan di sini.




Baju Kurung Moden Lace LovelySuri

LovelySuri
Kurung moden Saloma dari LovelySuri ini pula datang dengan gabungan kebaya dan kurung serta dihiasi kemasan lace yang menawan.

Dengan material poly crepe yang lembut dan sejuk, kurung ini cukup sesuai dipakai ke mana-mana acara -- tidak kisah samada ke majlis raya ataupun kenduri di luar.

Elegan, kurung pendek yang popular ini datang dengan 4 warna yang cukup menawan sesiapa sahaja yang memandang. Kalau berminat, boleh beli kurung moden terkini ini di LovelySuri.


Whatsapp : +6010-780 2700






Baju Kurung Moden Terkini Baju Hari Raya 2016

Zuco Fashion
Midi Kurung Peplum Kebaya

Diilhamkan oleh reka bentuk kebaya dari Zuco Fashion dengan memberi ilham terkini dengan SUNTIK kegemaran tempatan yang cantik menawan. Baju Kurung Peplum Kebaya ini khas untuk mereka yang nak bergaya dengan cantik di Hari Raya 2016 ini. Bahagian bawah kain merah dengan menggunakan bahan yang baik sekali dengan cetakan paisley pada blaus, lengkap dengan kemasan peplum yang menarik dapat menarikan lagi ciri-ciri feminin.

Bagi peminat Baju Kurung Peplum Kebaya Moden untuk hari raya 2016 ini, anda boleh dapatkannya di sini.



Baju Kurung Moden Terkini Baju Hari Raya 2016

Maribeli Butik

Baju Kurung Moden dari Maribeli Butik yang direka khas kurung lace untuk memberikan sentuhan klasik budaya melayu dan feel anggun menawan. Dicipta dengan Prada Lace yang sangat popular yang dapat memberikan perasaan yang cukup elegen dengan bahan: berkualiti tinggi.

Bagi anda yang berminat untuk dapatkan Baju Kurung Emerald Green ini boleh dapatkan di sini.

Ok, ini adalah 5 terbaik cadangan untuk mereka yang mencari Baju Kurung moden terkini untuk Hari Raya 2016 dengan fesyen dan trend 2016 yang terbaru. Apa pun pilihan adalah masing-masing. Bagi aku 5 diatas adalah baju kurung yang terbaik dan cantik untuk mereka mahukan keayuan yang menawan lagi elegen serta nampak lagi comel jelita di Hari Raya

Baca : 7 Tempat Terbaik Untuk Shopping Online Hari Raya 2016
Baca : Baju Kurung Raya 2016 Fesyen Trend Terkini (Part 2)
Baca : Trend Terkini Baju Kurung Pahang Hari Raya 2016
Baca : Baju Kurung Moden Terkini Dari Rekaan Jovian Mandagie


.


1 comment... add one now

Afif Rayyan Afif Rayyan Mei 02, 2016
Wahhh.. dah nampak moden baju raya zaman sekarang nie..