Zalora 5th Birthday 24 Mar 2017

iPhone SE Gaya Inobasi Terbaru 2016?

Iphone SE Terbaru - Review Harga dan Spesifikasi Di Malaysia

Apple iPhone SE Terbaru Gaya Inobasi Lagenda 4 Inci Kembali Lagi


Apple hari ini telah buat pengumuman tentang telefon pintar terbaru mereka iPhone SE dengan sedikit inobasi design sama iPhone 5 dan 5S sebelum ini. Saiz skirn masih kekal dengan 4 inci. Ini sesuatu yang hebat! Era lagenda skrin 4 inci sudah kembali semula.

Dengan saiz jari gergasi manusia sedikit sebanyak membuatkan para peminat iPhone SE teruja atas kembalinya zaman kegemilangan Iphone 5 dan 5S yang super duper cantik dan premium itu.

Iphone SE terbaru ini dapat menarik perhatian aku kerana dia menawarkan kuasa pemprosesan yang sama taraf dengan iPhone 6S cuma yang menjadi masalah sekarang ini adalah dari segi SAIZ nya 4 inci!

Maklumlah, kami ni jari gergasi. Mana mungkin mampu menaip dengan pantas sekali. Melainkan saiz itu kekal kepada 4.7 inci secara lebih afdal untuk menaip.

Untuk mereka sukakan iPhone SE bersaiz 4 inci, pasti gembira sebab mereka lebih selesa memegang telefon dengan sebelah tangan.

Bagi aku tidak. Aku lebih gemar saiz sederhana. Lebih kurang 4.7 ke 5 inci sahaja. Itu adalah saiz normal paling aku suka.

Spesifikasi iPhone SE Terbaru 2016 


Iphone SE Review Harga dan Spesifikasi Di Malaysia
Iphone SE Review Harga Di Malaysia


Apa yang menarik tentang Apple iPhone SE ini dia punya kuasa pemprosesan sama macam iPhone 6s dan dua kali ganda berbanding iPhone 5s terdahulu. Ini juga merupakan penaiktarafan sebanyak tiga kali ganda kuasa grafik berbanding iPhone 5s. 

IPhone SE menggunakan cip pemprosesan A9 dan juga M9 pada telefon pintar terbaru Apple ini.

Untuk ambilan dan juga rakaman gambar, ia didatangkan dengan kamera belakang sebesar 12-megapixel dan juga boleh mengambil gambar yang sangat cantik, serta boleh merakamkan video dengan ketinggian resolusi 4K. 

Rakaman seperti ini juga dapat di sokong seperti Live Photos yang telah diintegrasikan pada telefon pintar ini.

Iphone SE Spesifikasi Di Malaysia
Iphone SE Price In Malaysia


Terbaru, dengan teknologi kuno untuk kali ini Apple menambah sokongan mengintegrasikan sistem NFC kepada telefon pintar ini yang dikhususkan untuk tujuan Apple Pay. 

Untuk sedia maklum, fungsi Apple Pay masih terhad untuk beberapa buah negara. Untuk Malaysia bila masanya untuk dilancarkan Apply Pay pun masih belum diketahui. 

Berapa Harga iPhone SE Terbaru 2016 Di Malaysia?

Iphone SE Price In Malaysia

How Price for iPhone SE in Malaysia?


Harga untuk Iphone SE terbaru yang bakal tiba dengan harga GST di Malaysia mungkin dalam RM1700 ke atas setelah di convertkan kepada RM + GST

Harga untuk kapasiti 16GB dengan saiz 4 inci adakah berbaloi untuk korang beli?

Tanya diri sendiri, kalau suka gaya inobasi dengan LOGO APPLE premium dengan penawaran harga melampaui batas, korang boleh lah pre-order nanti ya.

Bila tarikh pelancaran Iphone SE 2016 di MALAYSIA?

AKHIR BULAN MAY 2016 ok!

Tapi kalau nak beli awal boleh beli dekat SINGAPORE 31 March 2016 ini.

Iphone SE Price In Malaysia



0 comment... add one now