Zalora 5th Birthday 24 Mar 2017

Komisyen ke 50 Dari Program Affiliate Bookcafe.com.my


Komisyen Bookcafe ke 50

Ok lah genap lah sudah komisyen aku yang ke 50 untuk bookcafe, tak sangka jugalah artikel biasa berseo aku tu menjadi tarikkan utama orang mencari dek kerana drama yang tengah hot sekarang ni. hehehe, biasanya kena bertindak cepat. 

Untuk kali ke 50 punya komisyen ni aku dapat RM2.10 jeeeeee....

Boleh lah daripada takde kan? Komisyen dari Bookcafe ni sikit je sebenarnya. Cuma dapat 5% keuntungan dari harga buku yang terjual. Jadi rajin rajin la review buku yang mana tengah hot sekarang ni ye..

Aku pun baru lagi dalam bidang Affiliate, masih lagi merangka mecari idea idea untuk kembangkan lagi affiliate, yang aku nampak kunci kejayaan seorang Affiliate berjaya tu kena banyak main SEO, artikel bukan kena buat sekali je lepas tu senyap. 

Itu salah.

Aku perasan dan nampak mereka selalu posting artikel keyword yang sama cuma cerita berlainan. Jadi aku cuma belajar macam mana nak bermain cerita dengan banyak untuk orang suka mencari dalam Search Engine tu. 

Paling penting kena fikir apa orang lain akan fikirkan nanti. Keyword sesuatu yang berharga, dan SEO itu skill yang perlu di asah setiap hari..


:)

Yang ni posting komisyen aku yang tertiba terboosting menjadi pendapatan komisyen yang ke 41 

Sebab apa? Sebab drama tu laaaaah.. :)

1 comment... add one now

Tanpa Nama Tanpa Nama Mac 10, 2016
Terbaik wehh! Aku tak penah lagi dpt komisyen bookcafe.. :(