Zalora 5th Birthday 24 Mar 2017

Kenapa Buku Momen2 Matluthfi Wajib Beli?

Buku Momen2 Matluthfi
Buku Momen2 Matluthfi Dah Sampai!

Review Buku Momen2 Matluthfi Menjadi Hit Dalam Jualan Best Seller 2016!

Jujur saya cakap, buku terbaru dari penulisan Matluthfi ini lain dari yang lain. Secara bahasa melayu nya buku terbaru ini tidak sama gaya penulisan dengan buku Catatan Matluthfi yang sebelum ini.
Gaya penulisan terbaru buku Momen2 Matluthfi ni agak agressif deep santai dengan setiap maksud maksud ayat yang dia tulis, dan banyak ayat punchline yang kelakar boleh korang baca dan hadam betul betul.
Boleh kata, setiap bab dalam buku ni adalah pengalaman dia sendiri. Pendapat dia tentang isu semasa, hal masyarakat, hal politik, menganjing dengan ayat deep dan sebagainya. 

Korang mesti pernah tengok video video dari Matluthfi kan? 
Macam mana gaya dia bercakap, macam mana gaya dia buat ayat, macam mana dia buat ayat deep sampai menusuk kalbu di hati ni, sampai kita sendiri terasa apa yang dia kata macam itu juga la gaya penulisan dia dalam buku tu.
Suka ayat ayat menganjing dalam buku Momen2 Matluthfi  dia punya ayat punchline deep santai senang di hadam untuk baca. Sempoi!

Buku Momen2 Matluthfi
Baca dan Hadam Buku Mome2 Matluthfi Memang Best !

Dalam buku ni ada banyak cerita, ada banyak lawak deep sampai buatkan akal kosong aku ni boleh berfikir secara sempurna. 

Ye la, mana tak nya, otak aku ni jarang hadam dengan ayat penulisan sempoi. Lagi lagi gaya penulisan yang agak intelektual untuk berfikir. So berkembang jugak lah otak aku ni bila baca pendapat dan kupasan ayat dia tulis.

Buku ni bukan buku serius sangat macam buku Sekolah dengan tulisan skema skema, tapi buku ni banyak mengajar kita tentang isu semasa yang dapat kita perbaiki diri sendiri. Buku ni banyak tegur kita dengan kesilapan kita. 

Buku yang banyak berkongsi tentang kehidupan dia semasa berada di Australia menjadikan pengalaman indah buatkan Matluthfi untuk terus menulis dan berkongi pengalamannya kepada semua. 
Pengalaman lebih bernilai dari wang ringgit, setiap orang ada pengalaman dia sendiri. Macam aku, ada pengalaman sendiri, tapi aku tak pandai menulis sama seperti Matluthfi ni. Dia hebat bab bercerita, dia pandai melontarkan idea dan pendapat. 
Setiap idea dan pendapat dia buatkan orang berfikir. Buatkan orang lebih suka dengan dia. Itu lah dia Matluthfi.

Buku Momen2 Matluthfi ni memang wajib korang beli
Jika korang takde pengalaman indah, korang baca je pengalaman dia dalam buku ni. Jadikan pengalaman dia sebagai inspirasi korang ye.

Nak Beli Buku
Momen2 Matluthfi?
Harga RM 25
Buku Momen2 Matluthfi
Buku Momen2 Matluhfi

Klik Disini Untuk Beli






1 comment... add one now

titan titan Mac 14, 2016
dah beli satu.

tapi tetap tak habis baca lagi. aduhaii..haha