Zalora 5th Birthday 24 Mar 2017

Penghawa Dingin Murah Mudah Alih


Penghawa Dingin Murah


Aku kalau takda penghawa dingin memang tak sah, sebab benda ni penting sangat-sangat untuk waktu sekarang ni. Lebih-lebih lagi cuaca di Malaysia yang agak panas buatkan badan ini rasa tidak selesa untuk buat kerja. 

Nak tidor pun rasa panas. Biasalah cuaca panas Malaysia sekarang ni lain macam.

Aku kalau waktu tidur malam mesti terjaga punya la, sebab tak selesalah kalau badan berpeluh semasa tidur. 

Nak taknak bangun dari tidur terus pergi mandi untuk segarkan balik badan ni.

Orang tua cakap, tak elok mandi malam. Nanti paru-paru berair. 

Nak buat cam mana TERPAKSAAAAA.. 

Cuaca panas bahang ni buatkan badan ni rasa tak selesa. Ye tak?

Jadi, aku terpaksa lah cari penghawa dingin murah mudah alih. Bagi aku harga penghawa dingin murah ni memang betul-betul menjimatkan duit kita, lagi murah lagi jimat duit lagi berbaloi kan? 

Apa Yang Best Tentang Penghawa Dingin Mudah Alih?


Apa yang best sebab ia boleh bawa kemana saja. Itu yang aku suka. Takda lah statik sangat duduk satu tempat je kan? 

Penghawa dingin mudah alih ni senang bawa masuk bilik untuk tidur waktu malam, kan senang? Lagi best dia boleh sejukkan suhu bilik pastu nak tidur pun selesa takde lah peluh sangat sebab bahang panas cuaca malaysia kan?

5 Jenis Penghawa Dingin Murah Mudah Alih


Jom aku review sikit tentang penghawa dingin murah mudah alih ni, yang mana aku rasa berpatutan dan berbaloi untuk beli. Ini adalah pilihan aku, jadi tak salah untuk aku kongsi yang mana terbaik untuk korang beli kan?

Ada banyak jenama sebenarnya ada di pasaran Malaysia jenama popular penghawa dingin Daikin, penghawa dingin panasonic, sharp, ascon dan lain-lain lagi penghawa dingin terbaik di Malaysia.

Cuaca panas? Air Cooler kan ada!

1. Penghawa Dingin Murah Morgan Air Cookel MAC-COOL1A Mudah Alih


Penghawa Dingin Murah 1

Apa yang menarik tentang penghawa dingin mudah alih ni sebab dia jenis 3 in 1. Dia boleh bagi Air Cooler lepas tu ada Air Pirifier dan Humidifie dan paling best dia ada Honeycomb Filter untuk halang habuk kecil.

Dari segi elektrik pula, ia cukup-cukup SUPER ENERGY SAVING! Guna 75W sahaja ok! Jimat elektrik korang. 

HARGA? RM246 sahaja.

Nak beli? Boleh tempah di sini.


2. Penghawa Dingin Murah Faber FAC 702 M Air Cooler Mudah Alih


Penghawa Dingin Murah 2

Jenama Faber ni pun terkenal juga, kualiti pun terbaik harga asal RM600 lebih kalau beli boleh dapat diskaun 33%. Kelebihan Air Cooler ni dia boleh kasi power angin tu sebanyak 650m3/h. Penggunaan elektrik pula menggunakan sebanyak 110-240v dengan penapisan habuk jenis Honeycomb Cooling Pad.. 

HARGA? RM429 sahaja.

Nak beli? Boleh tempah di sini.


3. Penghawa Dingin Murah Pensonic Air Cooler PAC 101M Mudah Alih


Penghawa Dingin Murah 3


Siapa tak kenal dengan jenama Pensonic? Satu jenama terkenal dengan kualitinya yang power terjamin. Pensonic Air Cooler ni harganya RM319 dengan penjimataan 11% diskaun. Untung jugakan? Lagi untung sebab jenama diyakini terbaik. Apa yang best tentang Pensonic Air Cooler PAC-101M ni adalah, dia punya water pump disahkan TERBAIK dengan sistem Sprinkling Cyclic yang lebih efektif. Ia juga dapat berfungsi sebagai Humidify, Cooling dan Fresh Air.

HARGA? RM319 sahaja.

Nak beli? Boleh tempah di sini.


4. Penghawa Dingin Murah Midea MAC 120G Air Cooler Mudah Alih


Penghawa Dingin Murah 4


Midea MAC-129G Air Cooler menggunakan penjimatan elektrik sebanyak 60W dengan keistimewaan terbina Ionizer dengan 3 Speed Fan. Ia juga ada fungsi Air Purification dengan penapisan Honey Comb Filter.

HARGA? RM319 sahaja.

Nak beli? Boleh tempah di sini.


5. Penghawa Dingin Murah ELBA EAC B1081RC WH  Air Cooler with Ionizer Mudah Alih


Penghawa Dingin Murah 5


Jenama ELBA siapa tak kenal kan? Agak popular juga dikalangan produk elektrik. Untuk Penghawa Dingin Mudah Alih jenama ELBA ini ia menggunakan 100W dengan kelajuan angin yang cukup sempurna sekali. Ada 3 tetapan kelajuan angin untuk kita pilih. Kapasiti air yang boleh diisi sebanyak 6 Liter. Ia juga dilengkapi pelindung habuk seperti Honeycomb filter.

HARGA? RM443 sahaja.

Nak beli? Boleh tempah di sini.




Wah, cukup 5 senarai jenama terbaik Penghawa Dingin Murah Mudah Alih untuk korang pilih untuk beli. Jangan biarkan hidup anda diselubungi kepanasan yang melampau.

Beli satu, untuk korang juga. Untuk keselesaan. Untuk kesejukan suhu rumah dah juga bilik kita sendiri.

Malaysia kan panas? Jadi tak salah beli satu untuk keselesaan diri.



3 comments.. read them below or add one

Iam Programmer Iam Programmer Mac 19, 2016
Okay thanks for sharing. Aku memang cari benda alah function serupa ini. :d
Khairul Anuar Khairul Anuar September 01, 2016
Betoi..air cooler nie..bukan portable aircond..mmg patut harga dia murah gituuu...cikole kole cikeduk..