Zalora 5th Birthday 24 Mar 2017

Review Batman vs Superman Best Ke?

Review Filem Batman Vs Superman 2016

Review Batman vs Superman


Tidak seperti Marvel, filem superhero berasaskan Komik DC tidak pernah disatukan bersama-sama. Untuk filem kali ini, mereka berganding bersama dengan aksi yang lebih epik!

Aku menunggu dengan penuh debaran, terutama sejak Christian Bale Batman kini akan digantikan dengan yang lebih gelap, satu yang grittier. 

Tapi Sedih Dengan Plot Meleret

Filem ini dengan setengah jam panjangnya menjadikan plot cerita campur aduk dan tidak keruan kerana sub-plot dan jalan cerita yang lemah secara keseluruhan menjadikan aku sendiri tonton jadi tidak faham. Terlalu banyak kisah-kisah plot flash back yang di campur aduk.

Filem ini dibintang oleh Ben Affleck dan  Henry Cavill dalam peranan pada namanya, manakala Amy Adams dan Jesse Eisenberg mengulangi peranan mereka sebagai Lois Lane dan Lex Luthor. Filem ini berkisar Batman (Affleck), pelindung Gotham, dan takut bahawa Superman (Cavill) boleh bertukar kepada sisi gelap jika dibiarkan. 

Kisah Selepas Pertarungan General Zod Dalam Man Of Steel


Selepas bertarung General Zod di Metropolis, Superman meninggalkan banyak kemusnahan dan dia sekali gus menimbulkan kemarahan Batman.

Pertarungan yang dinanti-nantikan oleh aku menjadikan tanda tanya diantara kedua-dua mereka tetapi muncul pula pelbagai sub-plot, seperti salah satu di mana Lex Luthor (Eisenberg) cuba untuk mencipta senjata yang diperbuat daripada kryptonite ditemui di bahagian bawah Lautan Hindi.

Separuh pertama adalah luar biasa lepas tu jalan ceritanya menjadi perlahan dan plot cerita berputar antara Superman dan Batman.

Filem Batman adalah jauh berbeza dari Nolan dan Affleck berjaya menggambarkan dengan berkesan.

Walaupun ia kedengaran seperti filem pecah rekod, struktur jalan cerita yang lemah juga menyekat kedua-dua Affleck dan Cavill daripada melakukan yang terbaik. Bagi aku boleh tahan la kalau nak tengok aksi lawan. Kalau dari segi plot cerita agak keliru sedikit.

Gal Gadot sebagai Wonder Woman hanya bermunculan semasa plot klimaks dalam filem itu. Snyder juga cuba untuk menggambarkan pertempuran kuno antara Man ​​dan God.

Superman mewakili God, maha kuasa dan yang tidak dapat dibinasakan. Biasalah nama pun Superman. Mesti la kuat.

Walaupun Batman menggambarkan keberanian seorang lelaki dengan keberanian tinggi untuk mempertahankan apa yang dia fikir adalah betul. Batman mewakili MAN.

Akhirnya, korang akan dapat melihat satu pergaduhan yang paling memuaskan antara kedua-duanya.


Review Filem Batman Vs Superman 2016


Apa Komen Aku Tentang Review Filem Batman vs Superman?


5/10 Bintang, sebab jalan ceritanya sedikit keliru dan agak meleret. Korang kena tengok banyak kali, kena follow filem lama batman dan superman untuk rujukan. Tak pun korang kena hadam komik batman vs superman. Baru korang faham kenapa mereka bergaduh dan kenapa jadi perselisihan faham antara mereka

Ini dia ulasan review komen aku tentang filem terbaru BATMAN v SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE.

Pada awal permulaan cerita ni agak slow dengan plot terlalu drama dan mengantukkan. Terdapat banyak flashback dalam plot cerita ni untuk mengambarkan bagaimana terhasilnya dendam yang membara antara Batman dan Superman.

Antara mereka berdua masing-masing mempunyai pendirian yang tersendiri dengan alasan tersendiri dan fahaman mereka sama untuk menegakkan kebenaran tetapi ada sedikit konflik.

Apa kata korang pergi tengok.. Aksi lawan sempoi cuma plot cerita saja agak keliru dan korang rasa cepat bosan di awal penceritaan. Siap menguap banyak kali.

Boleh tahan la....







0 comment... add one now