Zalora 5th Birthday 24 Mar 2017

Senarai Contoh Surat Rasmi Tidak Hadir Ke Sekolah


Contoh Surat Rasmi Tidak Hadir Ke Sekolah


Pelajar sekolah selalu ada masalah last minit. Kadang cuti tanpa sebab, kadang ada cuti mengejut dengan kes dan  sebab-sebab tertentu.

Sebagai contoh ada bermacam-macam alasan yang diberi dari pelajar kepada cikgu, seperti alasan kerana kemalangan jalan raya, nenek meninggal, urusan keluarga, sebab pulang ke kampung, kerana deman teruk atau paling biasa kita dengar adalah alasan sakit perut sampai tidak hadir ke sekolah.

Jadi cikgu jalankan tanggujawab surut pelajar serahkan surat rasmi tentang alasan kenapa tidak hadir ke sekolah. Jadi ramai pelajar yang tidak hadir ke sekolah perlu menulis surat rasmi kepada cikgu.

1. Contoh Surat Rasmi Tidak Hadir Ke Sekolah Kerana Urusan Keluarga


contoh surat rasmi tidak hadir ke sekolah2. Contoh Surat Rasmi Tidak Hadir Ke Sekolah Kerana Masalah Keluarga


3. Contoh Surat Rasmi Tidak Hadir Ke Sekolah Kerana Demam Panas4. Contoh Surat Rasmi Tidak Hadir Ke Sekolah Kerana Pergi Kenduri (Kahwin/Majlis)


5. Contoh Surat Rasmi Tidak Hadir Ke Sekolah Kerana Sakit TerukOk, ini adalah 5 terbaik contoh surat rasmi jika tidak hadir ke sekolah. Jadi kepada pelajar boleh buat rujukan di atas untuk menulis surat kepada cikgu. Tulis biar kasi skema, nanti cikgu sayang!

0 comment... add one now