Zalora 5th Birthday 24 Mar 2017

Senarai Drama Adaptasi Dari Novel Untuk Tahun 2016

Gambar Disebalik Tabir Drama Adaptasi Dari Novel  Senarai Drama Adaptasi Dari Novel Untuk Tahun 2016


  Sekarang ini banyak stesen televisyen buat duit dengan memilih novel terbaik untuk dijadikan drama adaptasi dari novel terlaris di pasaran. Dulu hanya dimulakan dari stesen televisyen TV3 dalam slot Akasia. Nampaknya, demam drama adaptasi dari novel terlalu tinggi. Banyak permintaan pasaran diluar sana.

  Jadi rezeki untuk penerbit menjadi luas, sebab jalan cerita sudah ada. Siap dinovelkan, cuma sekarang ni mahu buat drama kena buat skrip jalan cerita menjadi sekecil-kecilnya. Untuk mudah difaham dan tak lari dari kisah asal dalam novel.

  Tugas penulis skrip drama adalah untuk menulis semula kisah dari novel untuk pembikinan drama adaptasi daripada novel kepada skrip yang ringkas lagi padat untuk dialog dan watak dalam drama.

  Pengarah juga adalah salah satu tugas paling mencabar untuk menhidupkan suasana dalam novel kepada dalam drama.

  Tahun 2016, tahun adaptasi novel terbaru ke drama paling banyak sekali. Dari stesen TV3 hinggalah stese Astro Ria dan Prima. Dua dari mereka mengeluarkan jumlah episode yang banyak dan jalan cerita yang terbaik.

  Atas hasil pemilihan novel terlaris di pasaran dengan jalan cerita dan kisah cinta yang menarik buatkan ramai peminat novel tak sabar menunggu apa cerita dan siapa hero dan heroin dalam lakonan drama yang akan dilakonkan nanti.

  Selalunya, mereka akan pilih pelakon baru dengan muka hensem dan kacak. Muka cantik manis ayu, kadang bertudung. Ada juga pelakon yang memang terbaik dalam lakonan untuk dijadikan hero dan heroin utama untuk watak dalam novel dibangkitkan ke drama.

  Ok jom tengok senarai novel paling best buat drama adaptasi dari novel untuk tahun 2016.

  Senarai Drama Adaptasi Dari Novel Untuk Tahun 2016

  Senarai Drama Selesai Tayangan Adaptasi Novel Ke TV 2016  Ada banyak lagi episode dalam drama dari novel dan juga senarai tajuk baru yang akan datang. Nanti akan saya update dari masa ke semasa. Ok?


  Gambar Disebalik Tabir Drama Adaptasi Dari Novel


  0 comment... add one now