Zalora 5th Birthday 24 Mar 2017

7 Tempat Terbaik Untuk Shopping Online Hari Raya 2016

Shopping Online Hari Raya 2016


Dengan hari semakin hari, bulan demi bulan, ramadan pun semakin hampir. Untuk tahun ini Hari Raya 2016 yang bakal menjelma pasti ramai la anak muda berkeliaran mencari baju raya baru untuk tahun ini. Suasana hari raya yang meriah dengan baju dengan design yang terkini dan cantik dapat memukau hati orang ramai semasa di hari raya nanti.

Gadis, anak perempuan sudah semestinya sukakan gaya baju dan tudung terkini dengan harga berpatutan. Kalau murah pasti berbaloi untuk beli. 

Untuk tahun ini Hari Raya 2016 mesti ada banyak syarikat, website mahupun online seller di Facebook dan juga di Instagram buat jualan gila-gila promosi yang hebat termasuklah potongan harga yang murah untuk Hari Raya 2016.

Gadis bandar, gadis kampung! 

Tahun ini banyak juga orang buat jualan baju dan tudung terkini atas talian sampaikan baju , tudung dan kasut menjadi rambang mata dilihatnya. Semuanya cantik-cantik belaka. 

Mahu beli sudah pasti sebab raya sudah dekat. Lebih baik beli secara online, lebih jimat dengan harga promosi potongan diskaun berpatutan. 

Dekat mana nak cari shopping online terbaik untuk promosi Hari Raya 2016 yang murah?

Ok di sini aku senaraikan beberapa kajian yang aku nampak cantik dan mengikut design pakaian terkini serta dengan harga yang murah lagi berpatutan.

7 Tempat Terbaik Untuk Shoping Online Hari Raya 2016


1. Ira By Twenty3




Ira direka untuk wanita moden yang merangkumi fesyen dan kontemporari gaya konservatif yang memuji tanpa provokasi. Setiap pakaian dikonsepsikan dengan kekuatan dan maruah dalam fikiran, dari reka bentuk dan cetakan, kepada fabrik indah dan potong bayang. Ira menyampaikan kewanitaan sederhana, tanpa mengorbankan keselesaan dan gaya. Seterusnya......


2. Vivere Rosse


SAY I DO COUPLE RING / ENGAGEMENT RING

Bagi mereka yang nak raya tu mesti ada kawan-kawan kita ataupun korang untuk buat majlis bertunang dan sebagainya. Jadi tempat terbaik untuk beli cincin tunang sempena Hari Raya nanti. Korang boleh lah usha-usha dulu rupa dan harga cincin 925 Sterling Silver.

Cincin adalah perhiasan berharga sering dipakai untuk memaparkan bon satu dengan yang lain, seperti seorang lelaki dan isterinya, atau yang menyala penjahat bermata satu dan kuasanya. cincin yang hampir sama adalah tanda cinta dan mereka mewakili komitmen, bon, dan kasih sayang seseorang itu untuk yang lain. Mereka membuat hubungan yang lebih bermakna kerana ia menggambarkan betapa penting dan berharga lain yang penting adalah. Sebagai amalan membuat sempurna, memakai cincin pasangan secara tidak sengaja menyediakan jari manis anda untuk perkara yang sebenar. Seterusnya.....


3. Christy Ng Shoe


Ini adalah kasut yang dipakai oleh Syatilla Melvin semasa majlis perkahwinan dia hari tu. Jadi korang boleh mempergayakan kasut dengan rekaan kemas dan cantik di hari raya 2016 tahun ini.

Seperti yang dilihat ini adalah kasut selebriti Syatilla Melvin pada hari perkahwinannya. Rupa gelap champagne sutera kemasan satin yang cantik memukau pandangan korang. Seterusnya....


4. Fashion Valet



ZUCO fesyen salah satu jenama untuk baju kurung bergaya dan selesa untuk acara-acara dan memakai setiap hari!

2 piece midi kurung
Terbuka garis leher kunci 
Long lengan potong tipis dengan manset dua lapisan bergolak
Kebaya style
pusat Front pinggang celah
PAD bahu
Maxi skirt panjang
pinggangnya Stretchable
Mermaid cut, gaya A-line
Model memakai UK 8
Model 175 cm tinggi
Bahan-bahan: Top - Printed Lycra bersatu, Skirt - Plain Lycra




5. Tudung2u



Salah satu tempat pemborong tudung terkini dengan harga murah dan berpatutan. Sesuai sangat kepada gadis-gadis diluar sana untuk mencari tudung online terkini 2016 untuk beli sempena hari raya tahun ini. Yang pasti di website Tudung2u ada bermacam-macam jenis produk tudung yang ada. Terdapat 45 jenama tudung popular di sana seperti tudung Bikaya, Dollscarf, Neelofar dan ramai lagi. Jualan murah dan lelong pasti akan ada, sempena hari raya juga akan dapat jualan hebat dengan potongan diskaun berpatutan.

Korang boleh cuba tengok mana tahu ada yang berkenan tudung terkini 2016 jualans secara online. Paling best Tudung2u ada 45 jenama terkenal dalam 1 website. So senang untuk korang beli! Seterusnya....



6. Zalora Malaysia



Salah satu tempat shopping paling best sepanjang zaman! Zalora ada bermacam-macam produk pakaian dan juga kasut serta aksesori untuk kita beli. Zalora banyak berikan kita diskaun sempena hari-hari tentu sebanyak 20%-90% diskaun dan juga kupon baucer untuk dapatkan potongan harga berpatutan.

Zalora banyak jua produk menarik untuk kita beli. Untuk hari raya 2016 yang bakal tiba bolehlah kita beli di sana dengan cara mendapatkan diskaun terbaik dari mereka. Seterusnya....



7. Cameralah



Orang sekarang tak sah kalau tak berselfie dengan saudara mara bila tiba waktu hari raya nanti. Pasti ramai diantara kita sukakan GoPro untuk mengambil gambar sebagai kenang-kenangan. 

Gambar yang diambil menggunakan GoPro juga sangatlah cantik dan dapat memberikan gambaran suasana hari raya yang meriah dengan view angle nya yang jitu dan mengagumkan!

Yang pasti jualan harga gopro sangat murah dan berpatutan untuk jualan hari raya 2016 ini. Seterusnya.....



BACA : 5 Fesyen Trend Terkini Baju Raya 2016

Tamatlah sudah senarai cadangan aku untuk korang buat window shopping online sempena hari raya 2016 yang bakal tiba nanti. Oleh itu, berbelanja lah dengan berjimat cermat semoga korang beraya dengan hati yang gembira. Jangan main merecun pula sampai kudung tangan. 

Nanti kalau masuk berita TV3 sebab TANGAN PUTUS MAIN MERECUN HARI RAYA 2016 pula macam mana? 

Bagi yang pulang beraya balik kampung tu, berhati-hatilah memandu kereta jangan sampai terlalai atau leka bermain phone sambil memandu. Itu namanya mencari maut.







3 comments.. read them below or add one

mrhanafi mrhanafi Mac 22, 2016
is..is..belum ramadan lagi bro..tapi tak pe..buat promosi dulu yang memerlukan
Raihanah Ahmad Raihanah Ahmad Mac 22, 2016
biasanya saya buat persediaan lebih awal untuk mengelakkan shopping last minit dan pembelian banyak yang menyebabkan duit habis sekaligus
Mek ila Jual Vitamin Mek ila Jual Vitamin Mac 22, 2016
Thanks for sharing. Bila dah buat persediaan awal, rasa tenang sikit. Tak perlu lagi nak shopping pada bulan puasa. Kalau shopping last minute ni memang haru sebab banyak barang yang habis.