Zalora 5th Birthday 24 Mar 2017

Teknik Buat Duit Dengan Involve Asia Bersama Referrel Program

Buat Duit Dengan Involve Asia


Teknik Buat Duit Dengan Involve Asia Bersama Referrel Program


Dunia semakin maju, cara promosi pun kena lah maju. Nak buat duit pun kena lah bijak susun strategi. Bukan senang nak buat duit zaman sekarang ni. Lagi-lagi dengan kos belian barang harian terlalulah tinggi. Jadi, ini adalah satu peluang kepada mereka di luar sana yang mahu mencari duit pendapatan tambahan, erti kata lain buat duit dengan cara promote sahaja.

Nak buat duit ada bermacam cara, ada yang buat bisnes jualan atas talian, ada jual makan minum di jalanan untuk dapatkan pendapatan sampingan. 

Untuk kali ini aku nak ajar korang bagaimana nak buat duit dengan Involve Asia menggunakan Referrel Program.

Caranya mudah sekali.

Sudah tengok gambar di atas? 

Cara Untuk Buat Duit Dengan Referrel Link Involve Asia


  1. Pertama - Korang kena daftar diri untuk join program Affiliate Involve Asia
  2. Kedua - Bila sudah daftar, korang semak dekat DASHBOARD Involve Asia untuk dapatkan Referrel Link korang.
  3. Ketiga - Promosilah Referrel Link korang dengan gaya tulisan tersendiri. Hebahkan iklan referrel korang di media sosial atau sebagainya.
  4. Keempat - Bila salah seorang pembaca tertarik dengan iklan korang tentang Buat Duit Dengan Involve Asia, lepas itu dia daftarkan diri dan korang akan menerima komisyen sebanyak RM 5 untuk seorang daftar.

UNTUK PENDAFTARAN INVOLVE ASIA : KLIK DI SINI



Sebaik sahaja korang mengumpul sebanyak RM50 duit pendapatan, korang boleh buat pengeluaran tunai pada bila-bila masa saja. Pembayaran akan dibuat sebulan sekali

Pastikan korang melog masuk terus ke akaun InvolveAsia untuk korang buat semakan dan rujukan tentang bayaran komisyen.

Itu Baru Teknik Buat Duit Dengan Referrel Program Involve Asia


Bagi aku, aku lebih minat kepada promosi link berbentuk affiliate daripada Lazada. Dalam Involve Asia mereka bagi sebanyak 6% komisyen setiap kali pembeli buat pembayaran kepada Lazada Malaysia.

Jadi di situ aku akan dapat duit keuntung daripada pembelian mereka dan 6% komisyen adalah duit upah sebagai komisyen pendapatan aku. 

Angka 6% terlalu sedikit untuk affiliate Lazada Malaysia?

Jangan la mengeluh cakap sedikit, semua benda nak buat kena ada usaha. Kalau mula-mula tu memang la perit untuk cari duit dengan Affiliate Lazada Malaysia. 

Tapi kalau korang dah biasa dengan permainan Affiliate memang mudah lah jadinya.

Aku lebih suka buat affilite berbentuk content. Tulis cerita ataupun review produk disertakan sekali dengan link affilitae Lazada Malaysia.

Keyword kena power, kena tahu bermain dengan SEO baru content artikel korang akan berada di first page.

Perlu ingat, FIRST PAGE in google search adalah RAJA SEGALA DUIT PENDAPATAN!





Jadi macam mana aku buat duit dengan Involve Asia bersama Affiliate Lazada Malaysia?

Soalan sama, jawapan aku tetap sama. Korang kena pandai promosi dengan buat gaya penulisan dan tulisan yang power untuk naikan lagi keghairahan untuk membeli.

Kalau korang ada Blog memang power la. Lagi power kalau korang tahu teknik SEO bersama keyword terpilih.

Buat Duit Dengan Involve Asia

Kenapa 6% Komisyen Lazada Malaysia Tu Sedikit?

Bagi aku takdelah sedikit sangat. Tapi syukur alhamdulillah, setakat ni aku dah jana pendapatan konsisten dengan Lazada Malaysia bersama Involve Asia. Walaupun angka komisyen tu sedikit jangan ingat dia tak boleh jadi banyak.

Contoh,
  1. Kalau ada orang mahu beli iPhone SE terbaru dengan harga RM2000. 
  2. Dan dia pula tertarik dengan iklan aku di dalam blog, lepas tu dia klik iklan tadi berserta link affiliate yang telah aku letakkan.
  3. Dia klik link tadi untuk dia tahu lebih lanjut tentang spesifikasi iPhone SE.
  4. Bila pembeli itu minat nak beli, dia terus buat pembayaran dengan Lazada Malaysia sebanyak RM2000.
  5. Setelah pembayaran selesai, aku akan dapat komisyen sebanyak RM 120 hasil daripada 6% komisyen.
RM 120 itu adalah hasil pendapatan aku. Itu baru seorang pembeli.

KALAU traffik di blog aku lebih 10,000 orang pelawat sehari macam mana? Mesti ada sangkut 1% dari jumlah pelawat yang datang. Dari situ aku akan dapat pendapatan.

Alhamdulillah aku seronok buat duit dengan Involve Asia bersama Affiliate Lazada Malaysia ni. Mudah je sebenarnya. Kena pandai cari teknik dan peluang. Kena tahu langkah dan cara yang sesuai untuk jana pendapatan.

Korang berminat nak join affiliate Involve Asia untuk jana pendapatan?

Korang boleh daftar nama di sini.





UPDATE :

Pembayaran dari Involve Asia untuk service affiliate mereka adalah SAH. Mereka bayar terus ke akaun bank kita setiap bulan, setiap kali kita memiliki komisen yang terkumpul mereka akan membayarnya secara tunai.

Ini adalah review bukti pembayaran daripada Involve Asia kepada saya tempoh hari.



Jika berminat untuk join Involve Asia boleh buat pendaftaran di sini. Daftar adalah percuma!








3 comments.. read them below or add one

Amir Amir Mac 28, 2016
affiliate sahaja la kan involve asia. jadi saya nampak better yang boleh dapat income dari sales
mejuez mejuez Oktober 27, 2016
Boleh tahan sebenarnya, janji pandai main keyword bersama SEO untuk setiap artikel. Paling busuk pun saya boleh dapat sehari RM30 gitu.. Kalau artikel kena dengan keyword bersama link Involve Asia, saya boleh jana sehari RM50 ke RM100 ikut kepada pembeli membeli dan ikut hal trend semasa.
roshar amani roshar amani Disember 15, 2016
saya dah daftar dengan involve asia..macam mana yeh kita nak dapatkan affiliate links tu untuk buat entry shoplinks?