Zalora 5th Birthday 24 Mar 2017

Penduduk Belah Perut Buaya Baham Nelayan Di Sungai Nakat Bakong Miri

Penduduk Belah Perut Buaya Baham Nelayan Di Sungai Nakat Bakong Miri

Penduduk Belah Perut Buaya Baham Nelayan Sungai Nakat Bakong Miri


Lokasi berlaku di Miri, Sarawak 12.4.2016. Selepas selesai operasi mencari sisa mayat tubuh Richard Shutine Tambi, 57, yang telah dibaham buaya ketika sedang memukat ikan di Sungai Nakat, Kabong pada 27 Mac 2016 lalu menemui jalan buntu, penduduk kampung Sungai Nakat Bakong Miri bersepakat menggunakan khidmat bomoh buaya untuk mencari dan memburu reptilia yang menyerang mangsa itu.

Penduduk dengan persetujuan keluarga Richard nekad untuk menggunakan perkhidmatan bomoh buaya itu sehari selepas kaki mangsa ditemui pada 5 April 2016, manakala kepalanya ditemui pada keesokan harinya.

Selepas tiga hari melakukan jampi serapah ritual untuk memerangkap buaya itu, kelmarin muncul dua ekor buaya bersaiz tiga meter yang sedang timbul di kawasan sungai di kampung itu, manakala seekor lagi telah ditemui mati di tebing sungai.

Menantu perempuan kepada mangsa, Rossni Kamis, 43, berkata, buaya berkenaan ditemui kira-kira pada jam 8 pagi, kira-kira 500 meter dari lokasi mangsa mati yang telah dilaporkan dibaham buaya.

Menurutnya, apabila ternampak kelibat buaya berkenaan, penduduk kampung terus menangkap buaya berkenaan dan terus membawa ke darat untuk diperiksa.

Video Buaya Di Tetak Kepala Dan Di Belah Perut Buaya Baham Nelayan


(AMARAN! INI VIDEO PENUH DENGAN EMOSI!)


Kes baya makai org di bakong miri.tu video orang munuh baya nya..nama comment kita?Susulan kes mangsa hilang, Richard Shutine anak Tambi yang dibaham buaya di Sg. Nakat Bakong Miri pada minggu lepas, penduduk yang terlibat dalam membantu operasi SAR bertindak membelah perut beberapa ekor buaya yang berjaya ditangkap bagi mendapatkan sisa anggota badan mangsa yang lain. Terdahulu anggota badan mangsa, iaitu kepala dan kaki telah pun ditemui di lokasi mangsa dilaporkan hilang pada minggu lepas. Populasi buaya semakin bertambah dan tidak kurang pula maklumat menyatakan habitat buaya semakin terancam. Semoga urusan keluarga ini dipermudahkan. Salam takziah buat keluarga mangsa. Gambar dari Group WhatsApp.

Posted by Iban Warrior on Monday, April 11, 2016
Klik Di Sini Untuk Tonton Video

Video Buaya Di Tetak Kepala Dan Di Belah Perut Buaya Baham Nelayan
Gambar Buaya Di Tetak Kepala Dan Di Belah Perut Buaya Baham Nelayan
Buaya Di Tetak Kepala Dan Di Belah Perut Buaya Baham Nelayan
Buaya Di Tetak Kepala Dan Di Belah Perut Buaya Baham Nelayan

0 comment... add one now