Zalora 5th Birthday 24 Mar 2017

Review Xiaomi Wifi Amplifier Untuk Tarik Wifi Signal Lagi Kuat


Xiaomi Wifi Amplifier Untuk Tarik Wifi Signal Lagi Kuat


Hari ini saya nak review produk terbaik dari Xiaomi yakni Xiaomi Wifi Amplifier. Apa yang saya kata, produk ini menang best untuk mereka yang ada masalah kekurangan signal wifi rumah tak kuat atau signal wifi tak berapa nak full bar. Bila wifi rumah tak kuat, nak online pun selalu slow dan wifi agak pelahan. Jadi pilihan terbaik dengan adanya Xiaomi Wifi Amplifier anda boleh naikkan semula signal wifi dengan lebih stable dan full bar!

Xiaomi Wifi Amplifier ni murah je, harga dalam RM40 lebih dah boleh dapat. Tapi kalau ikutkan harga sebenar harganya dalam RM20 sahaja. Itu kalau beli di website Taobao.com official Xiaomi punya kedai online. Saya beli di sana je sebab harganya jauh lebih murah dengan tawaran harga sebenar. 


Pengalaman Beli Xiaomi Wifi Amplifier Di Taobao.com


Pengalaman beli barang di Taobao ni sebenarnya tidaklah susah mana, cuma kena tahu trick menggunakan google translate dan dengan cara pembayaran yang tertentu. Saya tak pandai nak bercerita cara-cara nak beli barang di Taobao.com ni, sebab di websitenya menggunakan dalam bahasa chinese, jadi susah saya nak terangkan bagaimana nak beli barang di website Taobao denganc cara mudah. 

Apa yang saya boleh katakan, guna sahaja Google Translate untuk memudahkan lagi bahasa ringkas untuk buat pembelian di Taobao.com dengan harga murah. Lagi pun taobao merupakan lubuk rahsia barangan murah! Jadi kepada mereka yang tahu teknik rahsia taobao memang boleh buat duit! 

Sebab pertama, barang di website Taobao.com harga terlalu murah! Paling best kita boleh buat combine flight shipping jadi kos untuk penghantaran dalam RM20 sahaja. Tempoh untuk sampai ke Malaysia dan terus hantar ke rumah ambil masa lebih kurang 1 minggu sahaja.

Mereka hantar barang menggunakan perkhidmatan 4PX shipping. Kos hantar termasuk sekali dengan harga flight shipping dikenakan caj sebanyak RM20 tertakluk terma dan syarat serta berat barang tersebut.

Pengalaman Beli Barang Xiaomi Wifi Amplifier Di Taobao.com


Pengalaman Beli Xiaomi Wifi Amplifier Di Taobao.com


Apa Kelebihan Xiaomi Wifi Amplifier?


Apa yang menarik tentang kelebihan produk Xiaomi Wifi Amplifier ia dapat memperkuatkan lagi signal jaringan WiFi di rumah / jiran / sekeliling anda dengan adanya dongle Xiaomi Wifi Amplifier. 

  • Ia juga dapat membantu menjadi Wifi Hotspot dan berfungsi untuk memperkuatkan lagi signal wifi di rumah. 
  • Xiaomi Wifi Amplifier juga boleh digunakan dengan pelbagai jenis router dari berbagai jenama. 
  • Xiaomi Wifi Amplifier ini berfungsi untuk memperkuat signal router wifi di rumah anda dengan meletakkan amplifier ini ke tempat yang jauh berada di kawasan yang susah menerima signal wifi. 
  • Dengan alat ini anda tidak perlu membeli beberapa router untuk menarik signal Wifi yang lemah kerana Xiaomi Wifi Amplifier juga merupakan produk ringkas dan terbaik untuk menarik signal wifi menjadi penuh (full bar),
  • Hanya cucuk Xiaomi Wifi Amplifier ini di slot USB yang ada di mana-mana lokasi USB port
  • Alat ini akan juga berfungsi secara automatik untuk melakukan pairing

Xiaomi Wifi Amplifier cucuk di belakang TV USB Port
Xiaomi Wifi Amplifier cucuk di belakang TV USB Port

Xiaomi Wifi Amplifier cucuk di Laptop USB
Xiaomi Wifi Amplifier cucuk di Laptop USB

Xiaomi Wifi Amplifier cucuk di Decoder Astro USB
Xiaomi Wifi Amplifier cucuk di Decoder Astro USB


Paling best,  Xiaomi Wifi Amplifier boleh cucuk mana-mana lokasi yanga ada USB port. Cucuk di powerbank pun boleh! Asalkan ada elektrik untuk aktifkan signal wifi. Produk ni berasaskan plastik yang keras berwarna putih dengan gaya minimalis. Rupa design pun cantik dan agak kemas dan senang di bawa kemana saja. 


Xiaomi Wifi Amplifier Cucuk Dengan Powerbank
Xiaomi Wifi Amplifier Cucuk Dengan Powerbank

Teknik Tarik Wifi Jiran / Kedai / Asrama / Rumah Bagi Full Bar Signal


Benda ni paling wajib untuk mereka yang mementingkan kekuatan signal wifi. Dekat mana-mana kawasan atau rumah kediaman mesti ada masalah wifi tak kuat, erti kata lain signal wifi tak full sebab tu internet tak laju. Kalau geng kaki curi wifi jiran tu mesti suka benda ni kan? Ye la, nak buat kerja download mendownload ni perlukan signal wifi yang kuat baru lah internet laju dan stable.

Jadi benda ni paling wajib untuk anda beli dan patut anda ada. Boleh tengok gambar di bawah ini sebab apa benda ni wajib anda ada.


Bila anda ada router biasa yang membekalkan wifi biasa di rumah, lepas itu bila anda beli Xiaomi Wifi Amplifier dan anda akan dapat mempertingkatkan lagi kekuatan signal wifi dengan lebih kuat di rumah anda menjadi full bar tanpa ada ganguan.


Bukti Kelebihan Menggunakan Xiaomi Wifi Amplifier


Bila anda menggunakan Xiaomi Wifi Amplifier ini secara automatinya signal wifi sekeliling anda yang lemah terus jadi full bar! Menarik bukan?

Tengok bukti kelebihan produk ini. Saya tunjuk contoh wifi kedai berhampiran rumah saya yang agak jauh beberapa meter dari rumah.

Bila menggunakan Xiaomi Wifi Amplifier, terus mendapat full bar signal! 




Xiaomi Wifi Amplifier Mi Home
Pastikan Anda Download MiHome di Google Store terlebih dahulu untuk aktifkan produk ini.



Video Review Ringkas Tentang Xiaomi Wifi Amplifier 





Bagi yang berminat untuk beli 
Xiaomi WiFi Amplifier Wireless Network Router Repeater Booster
anda boleh buat pembelian di bawah ini :

Beli Sekarang







2 comments.. read them below or add one

titan titan April 14, 2016
tak pakai.

aku guna unifi.

memang kuat dah. haaha
Mawardi Yunus Mawardi Yunus April 14, 2016
dah lama x guna modem camni sejak guna internet sendiri huhu