Zalora 5th Birthday 24 Mar 2017

Review April Skin Magic Stone Malaysia

Review April Skin Magic Stone


April Skin Magic Stone Cleansing Soap merupakan salah satu produk paling popular di Korea Selatan. Ia merupakan produk sabun pencuci muka paling terbaik di sana dan ianya juga sangat berkesan untuk mencuci sehingga bersih dan dapat mengecutkan liang pori untuk kulit muka bermasalah.

Produk sabun pencuci muka ini memang sangat berkesan untuk mereka yang bermasalah dengan produk kimia yang tidak serasi dengan kulit muka. Magic Stone ini adalah penawar bagi mereka untuk merawat dan memulihkan kulit sensitif dan ia juga dapat membantu kulit anda kembali bersih seperti kulit bayi baru lahir.

Apa yang menarik dengan April Skin Magic Stone ini kerana ia datang dalam dua versi salah satunya daripada Magic Stone Original dan juga Magic Stone Black, yang mengandungi arang.

Salah satu sebab sabun pencuci muka terbaik di Korea ini begitu popular kerana ini menggunakan bahan semulajadi yang sangat berkesan kepada kulit muka.

Penyebab utama ianya popular dan disukai ramai oleh remaja di sana kerana mereka lebih suka kepada produk kecantikan berasaskan bahan semulajadi.

Review April Skin Magic Stone Malaysia

Review April Skin Magic Stone Malaysia
Jika anda berminat, anda boleh beli di sini.

Review April Skin Magic Stone Malaysia


Perkara pertama yang menghairankan saya tentang Magic Stone Original adalah bau wangi yang sangat elegan. Kegembiraan yang tidak dijangka dengan aroma yang begitu kuat. Ia jauh berbeza daripada kebanyakkan sabun semula jadi yang lain diluar sana.

Ia sangat wangi! Anda pasti sukakan baunya.

Bahan-bahan yang terkandung di dalam April Skin Magic Stone ini adalah - Coconut Oil, Palm Olein Oil, Olive Oil, Pearl Powder Ricinus Communis Seed Oil, Grape Seed Oil, Shea Butter, Tourmaline Powder, Kaolin White Clay, Charcoal Powder, Hyaluronic Acid, Glygerine, Liquid Effetive Microogranisms, Lavender Lead Essential Oil, Rosemary Essential Oil, Lemon Essential Oil, Lye Water.

Saya guna produk ini disebabkan banyak positif review di luar negara, jadi saya beli dan cuba guna sabun pencuci muka Magic Stone ini beberapa hari. 

Ya! Memang terbukti ianya memang sangat sesuai dengan kulit muka saya. Bila selesai cuci muka dengan sabun Magic Stone ini, kulit rasa kelihatan tegang, ringan dan sangat lembut.

Liang pori di hidung semakin kecil, jerawat pun semakin kurang dan muka tidak lagi berminyak. Dengan penggunaan kerap dan konsisten pasti anda dapat melihat hasil keberkesanannya. 

Magic Stone buatkan saya tukar produk lama dan jadikan produk ini sebagai sabun pencuci muka utama saya.

Saya buat review ini untuk berkongsi dengan anda semua. Produk ini bukanlah untuk perempuan sahaja, saya lelaki pun gunakan produk ini. 

Ianya memang sangat sesuai dengan semua orang. Terutamanya untuk kulit bermasalah dan ia sesuai untuk kecilkan liang pori supaya dapat menghapuskan jerawat degil di muka mahupun mengurangkan minyak berlebihan!

Perbezaan Antara April Skin Magic Stone Original Dengan Magic Stone Black


Perbezaan diantara dua produk April Skin Magic Stone Original dengan Magic Stone Black adalah dua fungsi berlainan. 

Salah satunya adalah Magic Stone Black, ianya khas untuk waktu siang di mana ia berfungsi untuk memulih dan membersihkan kulit sensitif daripada kotoran serta mencuci wajah daripada light make up.

Untuk fungsi Magic Stone Original pula berfungsi pada waktu malam, dimana ia dapat memulih dan mencuci kulit muka sehingga bersih sampai ke dalam liang pori. Ia juga dapat bersihkan wajah anda daripada heavy make up.


Perbezaan Antara April Skin Magic Stone Original Dengan Magic Stone Black
Jika anda berminat, anda boleh beli di sini.

Perbezaan Antara April Skin Magic Stone Original Dengan Magic Stone Black
Jika anda berminat, anda boleh beli di sini.


Testimoni Apa Kata Pengguna Tentang Produk April Skin Magic Stone


Di bawah ini ada contoh yang boleh anda rujuk tentang produk sabun pencuci muka April Skin Magic Stone bersama beberapa testimoni April Skin Magic Stone ini. Mereka ini adalah pengguna setia produk tersebut dan reaksi mereka adalah positif dimana produk ini memang menunjukkan kesan yang berkesan dan juga ianya memang terbukti memang terbaik untuk kulit.

Sabun pencuci muka terbaik ini memang merupakan salah satu produk paling laris di Korea! Jadi tidak hairanlah kenapa mereka sangat suka dengan produk April Skin Magic Stone ini.

Review Testimoni Magic Stone Original

Review Testimoni Magic Stone Original Malaysia
Jika anda berminat, anda boleh beli di sini.


Review Testimoni Magic Stone Original Malaysia
Jika anda berminat, anda boleh beli di sini.
Review Testimoni Magic Stone Black


Review Testimoni Magic Stone Black Malaysia
Jika anda berminat, anda boleh beli di sini.Apa Kata Pengguna Dan Testimoni Magic Stone Di Malaysia


Review Testimoni Pengguna Magic Stone Malaysia
Jika anda berminat, anda boleh beli di sini.Sudah terbukti, produk ini sangat berkesan untuk semua orang yang ada masalah sensitif kulit muka mahupun masalah liang pori yang kotor boleh dibersihkan secepat mungkin. Hanya penggunaan kerap dan konsisten pasti keberkesanannya datang dengan serta merta.

Untuk mereka yang ada masalah kulit, boleh mencuba April Skin Magic Stone ini dengan harga berpatutan.


Jika anda berminat untuk dapatkan produk Magic Stone ini, 
ada boleh dapatkan ia di bawah ini :
0 comment... add one now