Zalora 5th Birthday 24 Mar 2017

4 Best Seller Fesyen Baju Lelaki Terkini

Fesyen Baju Lelaki Terkini

Dalam edisi terkini, saya akan imbas kembali 4 Fesyen Baju Lelaki 2016 terbaik untuk tahun ini. Jualan terbaik yakni Best Seller untuk fesyen terkini baju lelaki 2016 adalah merupakan hasil pembelian terbanyak dan juga paling diminati oleh kaum adam sepanjang tahun 2016. 

Dari segi trend pembelian, lelaki memang suka membeli baju mengikut gaya, corak dan style tersendiri. Jadi saya akan kongsikan beberapa jenis pakaian lelaki yang cantik dan menarik mengikut corak dan design yang sempoi untuk anda beli. Ini saya senaraikan 4 Baju Lelaki 2016 Best Seller di Zalora Malaysia.

1. Baju Lelaki Jenis Logo Cotton T-Shirt


Baju Lelaki Terkini Logo Cotton T-Shirt
Trend Terkini Baju Lelaki Logo Cotton T-Shirt  - Beli Di Sini

Sama seperti baju asas, baju logo jenis kapas ini adalah pilihan nombor satu dalam senarai untuk pakaian baju lelaki dengan gaya yang mudah memberi keselesaan kepada pemakai. Pilihan baju lelaki jenis cotton memang sesuai dengan cuaca di Malaysia kerana panas dan lembab memang sesuai dengan badan kita untuk menjaga keselesaan. 

Perhatikan logo pada baju, lelaki mahupun perempuan. Jenama terkenal adalah sangat penting untuk lelaki dan logo juga menitik beratkan ciri-ciri corak logo estetik yang minimum. Dengan versi logo paling simple untuk jenama baju lelaki yang cantik dan tertarik, mesti menggunakan baju asas seperti gambar di atas ini dan anda juga dapat mengikut trend semasa yang sememangnya menjadi trend biasa di Malaysia.

Baju Lelaki Terkini Jenama Superdry
Baju Lelaki Jenama Superdry Logo Cotton T-Shirt - Beli Di Sini2. Baju Lelaki Jenis Long Sleeve T-Shirt


Baju Lelaki Terkini Long Sleeve T-Shirt
Trend Terkini Baju Lelaki Long Sleeve T-Shirt - Beli Di Sini

Menjadi trend terkini baju lelaki, sebahagian daripada mereka memang suka bergaya dengan baju lengan panjang dan ini merupakan pilihan ke-2 dalam senarai 5 Best Seller Fesyen Baju Lelaki Terkini. Versi baju lengan panjang ini mempunyai banyak perbezaan dan mempunyai pelbagai kain asas.

Kali ini saya mahu senaraikan pilihan terbaik untuk orang Malaysia kerana cuaca panas dan agak lembab ini, saya sarankan pilih saja baju jenis cotton kerana ianya memang sesuai dengan keadaan kita di Malaysia ini. Pilihan terbaik untuk baju lelaki lengan panjang adalah berbentuk asas sahaja yakni warna kosong.

Kita sering nampak lelaki memakai baju warna-warna neutral. Ini adalah trend semasa tanpa sarat dengan pelbagai corak. Biar nampak simple tapi kemas lagi bergaya.

Baju Lelaki Long Sleeve T-Shirt Jenama Topman
Baju Lelaki Long Sleeve T-Shirt Jenama Topman - Beli Di Sini3. Baju Lelaki Jenis Corak Floral Printed


Baju Lelaki Trend Terkini Jenis Floral Printed T-Shirt
Trend Terkini Baju Lelaki Floral Printed T-Shirt - Beli Di Sini

Ini salah satu trend baju lelaki yang paling bergaya dengan corak floral jenis printed ini sangat unik dan dikenakan warna yang sangat menarik menjadi pilihan utama bagi lelaki. Ya, coraknya memang cantik dengan pelbagai motif corak bunga-bungaan yang menawan, bersama warna asas yang dipadankan memang sempurna.

Baju jenis floral ini merupakan pilihan lelaki trend terkini, dengan gaya simple ditambahkan lagi ciri-ciri maskulin dari anda buatkan ramai dikalangan perempuan terus jatuh hati dengan anda! Saya serius ok!

Untung baju lelaki kacak bergaya, muka hensem disarankan untuk memilih baju jenis floral printed ini sebagai pilihan utama anda. Jangan lepaskan peluang untuk memikat gadis idaman anda ya!

Baju Lelaki Terkini Jenis Floral Printed Superdry
Baju Lelaki Floral Printed T-Shirt Jenama Superdry - Beli Di Sini4. Baju Lelaki Jenis Skull Printed


Baju Lelaki Jenis Skull Printed
Trend Terkini Baju Lelaki Skull Printed - Beli Di Sini

Kalau nak beli baju nampak ganas sikit tapi mementingkan corak yang sangat menarik, anda boleh saja beli baju jenis Skull Printed berwarna pastel, jangan kelihatan terlalu menonjol sangat bersama corak yang terlalu padat serta logo yang agak tajam penglihatan dan tidak terlalu banyak rupa menjadikan baju itu kelihatan suram.

Jadi pilihan terbaik adalah memilih baju jenis yang agak simple, tetapi mempunyai ciri yang cukup straightforward logo dan corak.

Baju Lelaki Skull Printed Jenama Alcott
Baju Lelaki Skull Printed Jenama Alcott - Beli Di Sini


2 comments.. read them below or add one

Elih Japahar Elih Japahar Disember 06, 2016
Baju tengkorak tu nampak best...